De wijnstampers
Door: Renate
Blijf op de hoogte en volg Stefan en Renate
24 September 2009 | ,
Het is weer even geleden dat we een stukje konden schrijven. Inmiddels hebben we Portugal verlaten en zijn we in Andorra aangekomen. Maar eerst zullen we nog iets over onze laatste dagen in Portugal vertellen. We zaten dus in een quinta van een nederlands stel. We hebben een treinrit langs de Douro gemaakt. Je ziet dan dat de hele vallei vol staat met wijnranken. Hierna zijn we naar een iets grotere plaats verderop gereden. Het was een afstand van 35 km en we hebben er een uur over gedaan, zo dwars door de bergen schiet het niet echt op. Dus je verwacht in the middle of nowhere terecht te komen. Staat er een giga winkelcentrum met een pizzahut,burgerking en nog veel meer. De volgende dag hebben we over de Douro gevaren en zie je de wijnranken van de andere kant. Lekker zitten en van de omgeving en het zonnetje genieten. 's avonds hebben we op de quinta gegeten. Er kookt daar zo'n Portugese moeke. Bij het 3-gangendiner zit standaard een wijn en port-arrangement. Je krijgt dan verschillende wijnen te proeven en uitleg over de wijnen. Na het eten volgde nog een verrassing. We mochten druiven gaan stampen. Daar stonden we dan met alle andere gasten in een bak met druiven. Die Portugezen in de andere bak stonden maar raar te kijken naar die Hollanders. De volgende dag zijn we vroeg vertrokken naar Andorra. De rit ging weer zeer voorspoedig. Vandaag zijn we naar Andorra la Vella(Andorra stad)geweest. Je kan hier echt van alles kopen. De stad is 1 groot winkelcentrum. Je kan hier parfum,sigaretten,drank en merk artikelen voor niet al te veel geld op de kop tikken. Morgen willen we op onze laatste dag nog een beetje van de natuur en de zon genieten.
Groetjes en misschien tot morgen.
24 September 2009 - 21:07
Miriam:
Dat word afkicken na de zo;n drankvakantie.
Hebben jullie nog een sapje genomen na het stampen.
Ziet er wel heel leuk uit zo.
groetjes en goeie terugreis -
24 September 2009 - 21:48
Pa En Ma:
Moet je nog eerst je voeten wassen voor je gaat stampen of ga je meteen met je zweet kakkies erin?
Volgens mij komen jullie terug met rode neuzen van de drank.veel plezier de laatste dag nog.xxxx
25 September 2009 - 07:00
DeFamvanAteS:
Hallo,
Na al dat gestamp moet nu ook weten hoe pa meijer zich voelt.
Tess wenste hem daags voor vertrek nl. "veel plezier met druiven stampen!".
Helaas weer bijna naar huis. Maar van wat ik gelezen hebt i.i.g. een heerlijke vakantie om op terug te kijken.
Groetjes van ons -
25 September 2009 - 08:07
Service Desk:
Hallo Stefan en renate
ziet er gezellig uit, maar maandag gewoon weer beginnen.
je collega's