Back to the future - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Stefan en Renate Meijer - WaarBenJij.nu Back to the future - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Stefan en Renate Meijer - WaarBenJij.nu

Back to the future

Door: Stefan

Blijf op de hoogte en volg Stefan en Renate

10 September 2009 | Portugal, Lissabon

Hallo allemaal,

De titel van ons stukje gaat niet over de film met Michael J. Fox, maar over onze afgelopen overnachting. Gisteren zijn we namelijk aangekomen in Obidos. We sliepen daar in een fort uit 713. En zoals dat ging in die tijd, hadden ze natuurlijk geen internet. Omdat wij medelijden hadden met de troubadour die 2200 kilometer moest lopen om jullie over onze avonturen te vertellen hebben we besloten jullie ook vandaag weer op een dubbel avontuur te tracteren.

Zoals ik net al schreef zijn we gisteren van Porto naar Obidos gereden. Zoals in de dagen van toen gewoon was, werden forten altijd bovenop een berg gebouwd. Zo ook dit fort. De wegen er naar toe waren ook nog uit die tijd dus we hebben meerderen keren moeten steken om sommige bochten door te komen. Dat is trouwens extra spannend als de helling zo stijl is dat je handrem het niet meer redt in de hellingproef. Maar zoals jullie al geraden hebben zijn we niet met auto en al van de berg gestort en hebben we gisteren lekker rondgebanjerd in het oude stadje. 's avonds hebben we genoten van bijzondere uitzicht vanaf de kantelen van de fort.

Vanmorgen hebben de geschiedenis achter ons gelaten en zijn we in Lissabon aangekomen. We zijn op aanraden van alle reisgidsjes eerst naar het Instituto dos vinhos do Douro e do Porto gegaan. Dit in 1756 opgericht instituut houdt zich bezig met o.a. het geven van aanbevelingen mbt de wijncultuur, het promoten van wijn en het uitvoeren van controles.
Wij kwamen natuurlijk voor de promotie van de wijnen en portwijnen. Het is er namelijk mogelijk om er 200 verschillende wijnen en portwijnen te proeven. We hebben ons ingehouden en hebben ons oog laten vallen op een "goedkope" 10 en een 20 jaar oude port. We hebben die dure portwijnen maar niet geprobeerd, omdat we bang waren dat we die ook lekker zouden vinden. Maar hoe dan ook we hebben lekker een uur lang genoten van de port en hebben gelijk maar een flesje uit hun voorraad gekocht om thuis het plezier nog eens te beleven. Verder hebben we nog een oude moorse vestiging bezocht en door de winkelstraatjes gescharreld. We hebben in een van de winkeltjes een vintageport zien staan uit 1900. De prijs van dit flesje was € 1600,-. We hebben nog even naar de bank gebeld voor een lening, maar die trapte er niet in, dus we hebben de fles maar laten staan.

Morgen gaan we nog een dag door Lissabon, dus dan meer.

Groetjes

• 11 September 2009 - 07:14

Pa En Ma:

Gezellig al die wijnen en porten proeven.
    Komen jullie nog bruin gebrand terug, of hebben jullie alleen maar rode neuzen?

groetjes en veel plezier.

Pa en ma, s-Grz.

• 11 September 2009 - 08:32

De Buurman:

Mooie verhalen, klint echt als genieten. Leuk!

Hier alles onder controle.

Veel plezier nog en rustig aan op de bergweggetjes.

Groet,
    Julian.