Dag Zweden, hallo Finland
Door: Stefan
Blijf op de hoogte en volg Stefan en Renate
30 Juni 2007 | Finland, Muonio
Net aan hoor, want het hotel ligt op de oever van een rivier. Op de andere oever ligt Zweden. Het grappig is dat het aan deze kant van de rivier nu ongeveer negen uur is. Terwijl het 50 meter verderop pas acht uur is.
Nu hebben wij al een flinke tocht in Finland achter de rug hoor. We zijn om 7 uur vertrokken uit Lulea om op bezoek te kunnen bij de echte kerstman. Hij woont net boven de poolcirkel in Rovaniemi (dit is een plaats in Finland) We zijn daar in het postkantoor geweest waar alle brieven aan de kerstman binnenkomen. Dat waren er tot nu al 11,8 miljoen!!! Ook zijn we in het kantoor van de kerstman geweest. Daar hebben we nog even een gezellig gesprekje gehad met de kerstman en een van de kerstelven(die bijzonder goed nederlands sprak). Voor iedereen die niet in de kerstman geloofd, heb ik hier bewijs dat hij wel degelijk bestaat. Want na ons gesprek waarin we hadden aangegeven dat wij nog geen rendieren hadden gezien, kwamen we er in het stuk naar ons hotel wel een stuk of 15 tegen. De 1e stond langs de weg in een greppeltje te grazen. De 2e liep midden op de weg te sukkelen. Daarna hebben we er een stuk of 12 in diverse groepjes gezien op veldjes tussen de weg en het bos. De laatste liep op een bospadje te wandelen. Niemand kan nu nog zeggen dat dit toeval is. Uiteindelijk zijn wij bij ons hotel annex husky-farm aangekomen. Ze hebben hier ongeveer 350 husky's. O ja, en niet te vergeten ongeveer 1000 muggen. Oh, het zijn er nu 999. Veel deet gebruiken dus.
Dat was het voor vandaag, en we hopen morgen niet te hoeven berichten over muggenbeten.
30 Juni 2007 - 18:49
Wendy:
Hallo vakantiegangers,
Onze vakantie zit erop. 2 heerlijke weken gehad, met helaas maar 4 a 5 zwembad weer. Wel een "ridderkasteel en een grot van "holbewoners" bezocht en in een "prinsessenkamer" geweest. Voor de kids dus heel geslaagd.
Dus ook als het weer niet mee zit en niet alles is wat je ervan verwacht (ik heb 2!!! weken niet gewinkeld), dan toch kun je een super vakantie hebben. Ik lees graag nog eens of je ondanks de pipi huizen geniet van het uitzicht als je reist.
Groetjes Wendy -
01 Juli 2007 - 09:36
Pa En Ma:
hoi reizigers
Heb je onze brief aan de kerstman nog gevonden.
Volgens het weerbericht komen er temperaturen van 25 gr. of hoger naar jullie toe.
Veel plezier en groetjes -
01 Juli 2007 - 15:58
Miriam:
hoi hoi
kevin las even mee en die zegt als de kerstman echt daar woont kan ze dan niet even de nintendo wii voor me vragen :)
die zou ik wel heel graag voor mijn kerst willen hebben dan.
en die muggen zijn inderdaad minder hoop wel dat je ze in zweden achterlaat